3-Dimensionale Regionale Bewegingsanalyse van de Cervicale Wervelkolom

De 3D RANGE OF MOTION (ROM) is een applicatie die gebruikt wordt voor het meten van driedimensionale
bewegingsuitslagen van een gewricht in het  menselijk lichaam.

Door het apparaat te bevestigen op een ledemaat, in dit geval uw voorhoofd, is het mogelijk om te analyseren welke bewegingen dit ledemaat maakt ten opzichte van zijn begin positie. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om in korte tijd de bewegingsuitslagen van de cervicale wervelkolom te verkrijgen naar flexie/extensie (buigen/strekken), lateroflexie (zijwaarts buigen) en rotatie (draaien).
Het onderzoek houdt in dat u gevraagd zal worden het hoofd zelfstandig in verschillende richtingen, tot in de eindstand te bewegen. U blijft hierbij zelf controle houden over de beweging.

3D ROMDe data wordt verstuurd naar de computer zodat  de grootte en de kwaliteit van de bewegingen kunnen worden geanalyseerd. De beweging van de cervicale wervelkolom is altijd driedimensionaal. Er wordt dus in drie bewegingsrichtingen gemeten. Na deze meting kan er een heldere uitspraak gedaan worden hoe de  gekoppelde beweging (de ene bewegingsrichting is afhankelijk van de andere bewegingsrichting en volgt deze consequent) is verlopen.
Aan de hand van de gevonden resultaten krijgt u een advies. Heeft u na het lezen interesse gekregen en wilt u het zelf ervaren neem dan vrijblijvend contact op met de manueel therapeut.

De meting is stralingsvrij en is niet schadelijk voor het menselijk lichaam.

Voor vragen kunt u mailen naar p.koops@fysiotherapiewerfheegde.nl