NVFB-ZwangerFit® is eigentijds en bedoeld voor de zwangere vrouw. Het doel is om een verantwoorde wijze fit te blijven én worden. De huidige inzichten over zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn, de kennis van het functioneren van de bekkenbodemspieren, alsook zwangerschapsgerelateerde klachten elders in het lichaam vormt de basis voor deze lessen.

Fit zijn en fit blijven                                                                                  

Het is waar de ZwangerFit® voor staat. Naast het werken aan conditie, behoud van fitheid, mobiliteit en vitaliteit signaleren we ook eventuele zwangerschapsgerelateerde problemen van het houding- en bewegingsapparaat (gewrichten, spieren). In principe kan elke zwangere vrouw vanaf de 16de week van de zwangerschap tot aan de bevalling deelnemen aan ZwangerFit®. Het voordeel hiervan is dat de fitheid en spierkracht langer behouden blijven. Bovendien wordt er al vroeg in de zwangerschap preventief getraind met speciale aandacht voor bekken- en bekkenbodemspieren. Na de geboorte van de baby kan er vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling worden deelgenomen aan de MamaFit®-lessen.

Intake                                                                                                            

Na aanmelding ontvangt u het intakeformulier. Aan de hand van de intake wordt beoordeeld of er alsnog een individuele intake gepland dient te worden bij de Bekkenfysiotherapeut i.o.; bijvoorbeeld wanneer er sprake is van bekkenklachten.

Cursusinhoud                                                                            

ZwangerFit® bestaat hoofdzakelijk uit actieve lessen. Het accent ligt op conditie, spierversterking, coördinatie en stabilisatie mét specifieke aandacht voor de mogelijkheden voor de individuele vrouw. Daarbij wordt gebruik gemaakt van fitnessapparatuur, klein oefenmateriaal en muziek. Deze lessen worden aangevuld met theorielessen. De cursiste kan aangeven of ze hieraan wil deelnemen. Tijdens deze theorielessen komen alle onderwerpen aan bod die betrekking hebben op de zwangerschap, baring en de periode na de bevalling. Ook wordt ingegaan op de functie en eventuele problemen in het bekken, bekkenbodemgebied en /of houding- en bewegingsapparaat. Voor deze theorielessen worden geen extra kosten in rekening gebracht. Het resultaat? Een fit en gezond lijf dat de periode tijdens en na de zwangerschap aankan!

Wanneer?                                                                                          

ZwangerFit® wordt wekelijks gegeven in onze praktijk, op dinsdagavond. De lestijden zijn 18.30 – 19.30 uur  / 19.30 – 20.30 uur en worden verzorgd door Margo Versteeg, Master Bekkenfysiotherapeut/ ZwangerFit®docent. Zie voor de kosten onze prijslijst. Informeer bij uw zorgverzekering voor eventuele vergoeding. Voor vragen of opgave kunt u mailen naar m.versteeg@fysiotherapiewerfheegde.nl, bellen met de praktijk (053 572 75 61) of loop gerust eens binnen.