Wat is oncologische revalidatie?

Oncologische revalidatie kan patiënfrontpage 4ten helpen om de gevolgen van kanker en de behandeling hiervan te boven te komen, waardoor de kwaliteit van leven en eventuele deelname aan het arbeidsproces kan verbeteren. Fysieke training is onmisbaar voor een zo optimaal mogelijk herstel bij of na kanker.

Wanneer oncologische revalidatie?

Oncologische revalidatie kan plaatsvinden tijdens en/of na afloop van de behandeling van kanker in het ziekenhuis.

Hoe verloopt de training?

Twee keer per week traint u, waarbij er aandacht wordt besteed aan conditie en spierkrachttraining. Voor aanvang van de training krijgt u een intake en worden er testen afgenomen om te kunnen voldoen aan uw persoonlijke doelen en het benodigde inspanningsniveau. U traint op individueel niveau in een kleine groep, gedurende 3-6 maanden. Tijdens het programma testen we regelmatig uw kracht en conditie zodat uw revalidatieprogramma aan veranderingen kan worden aangepast. De revalidatie wordt begeleid door Melanie Oudshoorn, zij is gespecialiseerd in het begeleiden van patiënten met oedeem gerelateerde en oncologische aandoeningen, en staat ingeschreven in het Onconet-register.

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met onze praktijk (053 5727561) of mail m.oudshoorn@fysiotherapiewerfheegde.nl.