MamaFit®-lessen zijn net als de ZwangerFit®-lessen eigentijds. Ze zijn bedoeld voor vrouwen wie pasgeleden zijn bevallen. Het doel is om na de zwangerschap op een verantwoorde wijze fit te worden én te blijven. Na de zwangerschap breekt een periode aan waarin je moet wennen aan het nieuwe gezin, je wilt je graag weer “de oude” voelen, zoals voor je zwangerschap. Dat heeft tijd nodig: een zwangerschap, bevalling/keizersnede, de zorg voor de baby… Tijdens de MamaFit®-lessen wordt er gewerkt aan conditie, opbouw van fitheid, mobiliteit en vitaliteit, met een verantwoorde opbouw richting het eventuele sporten daarna! Ook signaleren we eventuele zwangerschapsgerelateerde problemen van het houding- en bewegingsapparaat (gewrichten, bekkenbodemspieren, bekkeng erelateerde klachten) en is er aandacht voor het herstel in algemene zin. MamaFit® heeft dan ook een duidelijk preventief karakter.

Voor wie?

Vanaf 4 tot 6 weken na de geboorte van de baby kan er worden deelgenomen aan de lessen. MamaFit® start met een digitale intake. Een individuele intake door de bekkenfysiotherapeut is ook mogelijk, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van bekken(bodem)klachten zoals bekkenpijn of problemen rondom het plassen of ontlasten. Er wordt gekeken of de behoeften van de cursist aansluiten bij de cursusinhoud.

Cursusinhoud

MamaFit® bestaat hoofdzakelijk uit actieve lessen, waarbij de aandacht ligt op conditie, spierversterking, coördinatie en stabilisatie. Daarbij wordt gebruik gemaakt van fitnessapparatuur, klein

oefenmateriaal en muziek. Ook wordt ingegaan op de functie en eventuele problemen in het bekken, bekkenbodemgebied en /of houding- en bewegingsapparaat.

De lessen van een uur worden wekelijks gegeven in onze praktijk, op de dinsdagavond van 20.30 – 21.30 uur, en in overleg ook op de donderdagavond. De lessen worden verzorgd door Margo Versteeg, Master Bekkenfysiotherapeute / ZwangerFit®docent. Voor de kosten zie onze prijslijst. Informeer bij uw zorgverzekering voor eventuele vergoeding. Voor vragen of opgave kunt u mailen naar m.versteeg@fysiotherapiewerfheegde.nl of bellen met de praktijk ( 053 572 75 61).