Uw sportfysiotherapeut; een specialist voor iedereen!

Sportfysiotherapeuten werken vaak met topsporters en teams en hanteren dezelfde dynamische benadering om ook uw klacht te behandelen en / of het juiste advies te geven. Of u nu recreatieve sporter bent of nog nooit gesport heeft. U ervaart de topsportservice! Een verwijzing van uw huisarts of specialist niet nodig; u kunt direct naar de sportfysiotherapeut. Uw zorgverzekeraar vergoedt in het algemeen de behandeling van aangesloten sportfysiotherapeuten volledig. Om te weten of dit ook voor uw persoonlijke situatie geldt, is het van belang de polisvoorwaarden van uw verzekeraar nauwkeurig te raadplegen.

Intake, onderzoek en behandelplan                                                                                       

Klachten of blessures kunnen alleen succesvol worden behandeld als de oorzaak duidelijk is. Door middel van een vraaggesprek, gevolgd door een houding- en beweegonderzoek en eventueel aanvullend onderzoek, wordt het ontstaan van uw klachten gedetailleerd in kaart gebracht. Samen met u worden de gevonden resultaten van dit onderzoek besproken. Na deze evaluatie wordt samen met u een persoonlijk behandelplan opgesteld. In dit behandelplan wordt direct rekening gehouden met uw sportspecifieke achtergrond, hét specialisme van de sportfysiotherapeut. Een sportfysiotherapeutische behandeling kenmerkt zich door een actieve en dynamische aanpak van de klachten. De algemene behandel- en revalidatiedoelen bij de sportfysiotherapeut zijn:

  • Bescherming van de geblesseerde structuren om genezing te stimuleren en de vroege ontstekingsfase te controleren
  • Herstel van flexibiliteit, kracht, coördinatie en conditie. Daarnaast veelal controle van de dagelijkse activiteiten, bijvoorbeeld met behulp van tape of een tijdelijke brace
  • Veilig terugkeren naar uw sport en dagelijkse activiteit (met behulp van specifieke testen / training)

Maatwerk                                                                                                                                                                                                                          

Uw behandeling is maatwerk. Uw eigen stapsgewijze programma aangevuld met sportspecifieke oefeningen en een thuisprogramma, zorgen ervoor dat optimaal herstel wordt gerealiseerd met het kleinste risico op herhaling van klachten. Vooruitgang wordt gebaseerd op functieherstel en niet op tijd. Zo zal de ene behandeling een andere tijdsduur kennen dan een andere. Het is duidelijk dat preventie belangrijker is dan behandelen. Uw sportfysiotherapeut zal u altijd adviezen geven hoe op welke manieren herhaling voorkomen kan worden.

Wat kunt u verwachten bij blessure- of sportadvies                                                                                                                                           

U heeft een klacht of blessure en wilt graag weten wat u hieraan kunt doen? Twijfel niet langer. U bent van harte welkom bij de sportfysiotherapeut voor een zogenaamde sportfysiotherapeutische screening, waarna u persoonlijk advies krijgt.

Sportadvies voor niet-sporters en ongetrainden                                                                                                                                               

Als u wel wat actiever wilt worden, maar u weet niet goed hoe te beginnen, wat verantwoord is en / of wat het beste bij u past, kies dan voor de sportfysiotherapeut. Uw fysieke (on-)mogelijkheden en de verschillende sportbelastingen worden in kaart gebracht. Samen met u wordt een professioneel trainingsprogramma opgesteld zodat u verantwoord aan de slag kunt gaan zonder blessures.

Sportadvies voor sporters                                                                                                                                                                                           

Als u wel sport, maar u vraagt zich af of u wel goed bezig bent, bijvoorbeeld of het loopprogramma wel aansluit bij uw doelen, of uw trainingsfrequentie wel juist is, klop dan ook eens aan bij de sportfysiotherapeut. U krijgt advies over het voor u meest optimale traject.

Een geregistreerde sportfysiotherapeut: waarborg van kwaliteit!                                                                                             

Na de opleiding fysiotherapie is de specialisatie sportfysiotherapie doorlopen. Ze zijn verplicht deel te nemen aan intensief vervolgonderwijs. Hierdoor blijft de hoogwaardige zorg gewaarborgd en is er kennis en kunde op gebied van:

  • Laatste stand van zaken vanuit de medische en fysiotherapiewetenschap
  • Nieuwste behandelingen sportfysiotherapie en revalidatie
  • Toonaangevende inzichten in fysieke trainingen en begeleiding
  • Recente ontwikkelingen in onderzoekstechnieken
  • Ethische beginselen & gedragscode

Professionele ontwikkeling en de gedragscode zijn belangrijke punten om te onthouden wanneer u kiest uw voor een sportfysiotherapeut. Als u verzekerd wilt zijn van de kwaliteit van uw sportfysiotherapeut, let dan op het NVFS-logo. Uw waarborg voor kwaliteit! Frank Koehorst is NVFS-Sportfysiotherapeut. Heeft u vragen? Bel, mail f.koehorst@fysiotherapiewerfheegde.nl of kom langs!